Spouwmuurisolatie materialen hebben ieder voor zich een andere kwaliteit, zo kun je deze indelen op de isolatiewaarde die aangegeven wordt met HR. De beste kwaliteit wordt aangegeven met HR++, daarnaast is er een 20% minder goede kwaliteit die aangegeven wordt met HR+ en de standaard isolatiewaarde, aangegeven met HR.
R-waarde
Ook is er de R-waarde van het materiaal, hoe hoger deze waarde hoe beter het materiaal isoleert en hoe hoger jouw besparing zal zijn. Dit wordt ook wel de RD-waarde genoemd, deze waarde wordt bepaald door de dikte en het soort materiaal, ook wel de warmteweerstand van het materiaal. De RC-waarde van het isolatiemateriaal is de totale warmteweerstand van een constructie, dat kan een wand, een vloer of het dak zijn. Hoe hoger de RC-waarde is hoe beter de isolatie is van de hele constructie.
Soorten iolatiemateriaal
Daarnaast heeft ieder isolatiemateriaal zijn eigen eigenschappen, dat kan zijn op het gebied van vochtgedrag, duurzaamheid, brandveiligheid of geluidsisolatie. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en nadelen, daarom wordt er vaak per huis gekeken wat het beste isolatiemateriaal is. Dat heeft te maken met de windrichting die het huis raak, de voegbreedte, de spouwbreedte, de koudebruggen en aan de eventuele vochtplekken. Het is ook zo dat ieder isolatiemateriaal zijn eigen prijs heeft, het ene is stukken voordeliger dan het ander. Nu wordt er vaak gezegd dat goedkoop duurkoop is en dat het voordeligste materiaal vaak duur uit kan pakken omdat het problemen op kan leveren. Dit is bij spouwmuurisolatie niet zo, alles is afhankelijk van de bovenstaande punten.
Zie de tarieven
Bekijk eens de tarieven die isolatiebedrijven vragen. Dit kan door offertes aan te vragen en vervolgens de prijzen te vergelijken. Zo zie je in één oogopslag wat deze bedrijven berekenen en kun je voor de beste deal kiezen. Ga naar pagina offertes.
> Rendement en besparing
> Afval en cementresten
> Gebruikte materialen
> Isolatiekorrels
> Tips
> Garantieregeling
> Isolatie prijzen
> Spouwmuurisolatie offertes